Clubnieuws 2018

 

**** Nieuwsbrief ****

18 november 2018

Vanaf november 2018 brengt de club voor bijzondere gelegenheden soms een Nieuwsbrief per e-mail uit. Denk hierbij aan een klassieker motorbeurs waar je club onverwacht toch aanwezig is of denk aan (administratieve) informatie van het bestuur. In het algemeen gaat het om informatie die we al in de Mono Revue gemeld hebben maar die we nog eens extra onder de aandacht van de leden willen brengen. Alle leden waarvan de ledenadministratie het e-mailadres heeft ontvangen deze Nieuwsbrief al.

Ontvang jij hem niet (en je hebt al goed in je spambox gekeken) dan kan je jezelf via de menuoptie 'Nieuwsbrief' (zie boven, mits je ingelogd bent) abonneren. Veel leesplezier!


**** Privacyverklaring moet bij inloggen geaccepteerd ****

5 november 2018

Sinds 5 november 2018 21:00 is het ingevolge van de wet op de privacy voor leden van de BMW Mono Club verplicht geworden om de gepubliceerde privacyverklaring eenmalig voor akkoord te ondertekenen voordat zij op de website kunnen inloggen. 


**** Contributie 2019 **** Penningmeester **** Contributie 2019 ****

5 november 2018

Alle leden hebben uiterlijk 5 november de factuur ter voldoening van de contributie voor 2019 per post of per e-mail ontvangen. Mocht je als lid nu denken 'ik niet', kijk dan gauw in je mailbox. Kijk wel in de mailbox waarvan je het adres ooit aan de ledenadministratie hebt opgegeven. Dat helpt met zoeken. Klopt dat misschien niet meer? Geef het nieuwe adres dan aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. door. Werkt het de volgende keer wel. Worden we geen spoorzoekers. 

Bedoeling is dat alle leden z.s.m €22,50 aan de penningmeester overmaken. Dan kunnen we volgend jaar ook weer door met het organiseren van evenementen, het drukken van het clubblad en nog veel meer. Hoeft de penningmeester ook niet nagelbijtend door het leven.


**** SLEUTELMIDDAG 20 OKTOBER 2018  ****

Zaterdag 20 oktober 2018 hebben zo'n 60 aanwezige leden op de sleutelmiddag genoten van twee prachtige presentaties.

Harrie Broekhuis vertelde en demonstreerde 'alles' over de elektrische huishouding van onze mono's.

Cor Toonen vertelde en liet zien op welke wijze je aan de aandrijflijn van onze mono's kunt sleutelen.

Algemene reactie: 'Wat weten die mannen ongelooflijk veel van onze mono's en wat kunnen ze er goed over vertellen en demonstreren!'.

Bedankt mannen!!

 

  

 


JE PROFIEL  **** JE GEGEVENS **** LEDENLIJSTEN **** CLUBMAIL ****

2 oktober 2018

Veel leden hebben geruime tijd geleden hun account op deze website aangemaakt. Dat is natuurlijk prachtig, maar het heeft het risico in zich dat gegevens niet meer up-to-date zijn. Tot half september 2018 werkte de website dan nog  steeds volledig dus je merkte het ook niet direct. Nu we de beschikking hebben over on-line LEDENLIJSTEN EN CLUBMAIL wordt het voor de volledige werking echter wel belangrijk dat de juiste gegevens in je account zijn opgenomen.

Welke gegevens in JE PROFIEL (boven in de menubalk) zijn dan meer van belang geworden?

Je correcte e-mailadres is van belang want anders werkt Clubmail beperkter in de zin dat je geen bericht thuis krijgt dat er een Clubmail voor je klaar staat. Uiteraard heb je wel het bericht in je clubmailbox op de website staan maar weet dat maar eens als je daar geen berichtje van thuis krijgt.

Ook je telefoonnummer verdient aandacht. Jaren geleden is door een fout op de website een te kort telefoonnummer opgenomen. Kijk dus even of alle gewenste cijfers wel aanwezig zijn en pas het telefoonnummer eventueel aan. Als jouw naam op de on-line ledenlijsten staat dan wordt na aanklikken tenminste het juiste telefoonnummer getoond. Mensen vinden het soms prettiger of handiger om te bellen i.p.v. te clubmailen


LEDENLIJSTEN **** AVG **** LEDENLIJSTEN

19 september 2018. 

Met het in werking treden van de Algemene Verordening Gegevensbescherming per 25 mei 2018 hebben leden van een vereniging o.a. het recht om zelf aan te geven of ze wél of níet op een ledenlijst vermeld willen worden. De vereniging moet dat expliciet vastleggen. Als een vereniging dan op de klassieke manier een papieren ledenlijst wil uitbrengen dan betekent dat een heleboel administratie en kosten. En dat wil weer niemand. Toch willen (een deel van de) leden een ledenlijst hebben. Als oplossing bieden we de leden nu een on-line ledenlijst aan. Die ledenlijst is uitsluitend voor de leden met een account zichtbaar. Maar je moet er als lid van de BMW Mono Club wel wat (zelf) voor doen om op de ledenlijsten te komen. Wat moet je doen?

Je moet uiteraard lid zijn van de BMW Mono Club,

èn je moet een account op deze website hebben,

èn je moet de indicatie 'Ledenlijst J/N' in 'Je profiel' gegevens zelf op 'J'  zetten. Je raadt het al. Standaard staat je indicatie op 'niet op de ledenlijsten'. 

Voor het wijzigen van dit ledenlijst J/N gegeven klik je op JE PROFIEL en daarna op 'Bewerken' en daarna op 'wijzig uw profiel'. Dan kun je de velden wijzigen. Vervolgens klik je na het aanbrengen van de mutaties onderaan je gegevens op het blauwe blokje 'wijzigen'. Klaar. 

Functies van ledenlijsten zijn velerlei. Naast dat het leuk is om te weten wie lid is van de vereniging, bevordert een lijst ook het uitwisselen van hulp en kennis tussen leden (wie woont er bij mij in de buurt?). Verder kan je ook denken aan organisatoren van ritten die uit willen zoeken voor welke leden een rit interessant kan zijn. Een lijst gesorteerd op postcode of op provincie helpt daarbij. Via Clubmail kunnen ritorganisatoren dan een bericht naar die leden sturen. Ook voor alle clubfunctionarissen is het een uitkomst. Zij hebben nu allemaal toegang tot een simpel systeem waarmee ze alle leden met een account gratis, snel en gemakkelijk kunnen bereiken. => Ben je lid? => Maak een account aan.

Door AVG gedreven hebben we nog eens kritisch naar het ongewenst tonen van NAWTE (Naam, Adres, Woonplaats, Telefoon, E-mail)  op de website gekeken. Niet zonder gevolgen. Het is vanaf vandaag niet meer mogelijk om deze informatie te bekijken zonder dat je dat zelf hebt goedgekeurd. Concreet betekent dit:

'BMW Clubleden nu online' is verdwenen (stond helemaal onderaan de pagina en gaf de ingelogde leden weer maar bood ook een doorkijkje naar NAWTE gegevens van het ingelogde lid).

Het forum biedt geen doorkijkjes meer naar persoonlijke AWTE informatie. 

Uitsluitend de ledenlijsten bieden NAWT informatie, maar dat moet je wel zelf goedgekeurd hebben. 

E-mail adressen worden nergens getoond. Wèl kan je mede-leden via clubmail bereiken. Een privé e-mail adres wordt daarbij niet getoond. Niet aan de verzender en niet aan de ontvanger.


CLUBMAIL **** CLUBMAIL (boven in de menubalk) **** CLUBMAIL

7 september 2018

Soms wordt je wel eens gedwongen om creatief te zijn. Het via of door de club e-mailen met leden is sinds het in werking treden van de AVG per 25 mei 2018 niet eenvoudiger geworden. E-mailadressen mogen door de club alleen gebruikt worden voor het doel waarvoor ze verstrekt zijn. Tja. Dat betekent dus dat we wel een contributiefactuur mogen e-mailen maar als we weten wanneer een lid jarig is dan mogen we niet via e-mail een felicitatie sturen. 

Als alternatief voor het verzenden van een e-mailbericht aan een clublid hebben we nu een CLUBMAIL systeem in het leven geroepen. Daarmee kunnen we privéberichten versturen via de website. De link staat in de bovenste menubalk. Voor de goede orde, het is dus geen vervanger van de klassieke e-mail en het is ook niet hetzelfde.     

Wat kan je daar dan mee?

Daarmee kan je berichten sturen en ontvangen aan/van leden op de website www.bmw-mono-club.nl. Daarbij is geen e-mail adres nodig omdat het zich allemaal op de website afspeelt.

Je kunt er voor kiezen om in 'mijn instellingen' van het Clubmail systeem in te stellen dat je een e-mail berichtje krijgt in je e-mail inbox (op het e-mailadres zoals door jezelf ingesteld in je eigen 'je account' gegevens) indien er een clubmail bericht voor je is. Klopt dat ingestelde e-mail adres niet (meer)? => Pas het zelf aan in JE PROFIEL (boven in de menubalk).

Eventueel kan dat bericht  in je e-mail zelfs met de inhoud van het clubmailbericht er bij in (hoeft niet).

Je kunt er ook voor kiezen dat je pas bij bezoek aan de website kijkt of er clubmailberichten voor je zijn maar dan kan je wel 'te laat' zijn als je dat niet heel regelmatig doet.

Ook kan je onder 'Contacten' van het CLUBMAIL systeem zelf (meerdere) contactlijsten aanmaken met daarin door jou geselecteerde leden. Die contactlijst geef je dan zelf een voor jou logische naam. Hij is alleen voor jou beschikbaar.  Bij het aanmaken van een nieuw bericht selecteer je dan de betreffende contactlijst in plaats van een of meerdere personen. Bereik je in een klap meerdere leden.

Welke leden kan je nu benaderen of kunnen jou benaderen? In principe zijn dat alle leden die een account hebben aangemaakt. Zie hiervoor de gebruikerslijst in het Clubmail systeem zelf bij de optie 'Nieuw'. Rechts zie je de gebruikerslijst. Even klikken rechts in het blokje op de beide pijltjes en het blok vouwt zich open en toont alle namen, behalve je eigen naam. Aan jezelf een bericht sturen is tenslotte niet zo nodig. Raadpleeg anders ook even de 'Help' knop onderaan. Leden die niet op de  gebruikerslijst willen staan kunnen dat aangeven bij de webmaster. Je kunt dat niet zelf instellen.

GEEN ACCOUNT? Dan werkt het niet en heb je geen toegang. => Oplossing: Maak een account aan (alleen voor clubleden). In de toekomst gaat er steeds meer gebruik van gemaakt worden. Dat wil je toch niet missen?


SLEUTELDAG 2018 **** 20 OKTOBER 2018 - AANVANG 13:30 - APELDOORN DENKSPORTCENTRUM, DUBBELBEEK 24  **** SLEUTELDAG 2018

6 september 2018

Hierbij nodigen we alle clubleden uit voor het bijwonen van de SLEUTELDAG 2018. We zijn nog bezig het programma in elkaar te steken maar de opzet van dit jaar is dat er meer sleutelkunst wordt gedemonstreerd en minder Powerpoint kunst. 's Ochtends vindt vanaf 10:30 de rittenconventie plaats. Als je van plan bent om in 2019 een rit uit te zetten of een evenement te organiseren meld je dan bij Henk Schmidt en kom naar de rittenconventie. De clubwinkel is aanwezig, er is verkoop van onderdelen en je kunt er een eenvoudige lunch krijgen. Parkeren (auto of motor) is geen probleem en gratis. Graag tot dan!

Namens het bestuur, Roelof Jan Zilver, secretaris.

 


**** FEHAC GOEDGEKEURDE TAXATIES **** 

29 AUGUSTUS 2018

Op 25 mei 2018 is de BMW Mono Club door de FEHAC erkend als zijnde een FEHAC goedgekeurde clubtaxateur. De club staat als zodanig ook vermeld op de website van de FEHAC. Vanaf nu kunnen jullie een aanvraagformulier op de website invullen en versturen. Let op!! De aanvraag mag uitsluitend door leden van de club worden gedaan. Klassieke motorfietsen van niet-leden mogen niet door de club getaxeerd worden. De menu-optie 'Aanvraag taxatie' staat bovenin het scherm en is alleen zichtbaar indien je ingelogd bent op je account. Clubleden zonder account kunnen een account aanvragen via de website.

 


**** FOTO'S EN AVG ****

10 MEI 2018  

Zoals bekend mag worden verondersteld wordt 25 mei 2018 de nieuwe privacywet (ook wel AVG genoemd) van kracht. Die wet beschermt uw privacy en beschrijft wat uw rechten en plichten zijn. Ook de BMW Mono Club moet uiteraard voldoen aan deze wet. Een eerste stap is geweest dat sinds april 2018 op de website onze privacyverklaring te vinden is. Nieuwe leden wordt bij inschrijven gewezen op deze privacyverklaring. Bij inschrijven als lid worden zij geacht akkoord te zijn gegaan. Verder zijn foto's van clubleden vanaf 10 mei niet meer zichtbaar voor 'gewone' bezoekers van de website. Pas als u inlogt als clublid ziet u de vertrouwde foto's weer verschijnen.  

 


**** LEDENVERGADERING **** 24 maart 2018 - AANVANG 13:30 - APELDOORN DENKSPORTCENTRUM, DUBBELBEEK 24  

Hierbij nodigen we alle clubleden uit voor het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering 2018. Het is tegelijkertijd de start voor het nieuwe seizoen en dé gelegenheid elkaar weer te ontmoeten. De clubwinkel is aanwezig, er is kofferbakverkoop en u kunt er een eenvoudige lunch krijgen. Parkeren (auto of motor) is geen probleem en gratis. Graag tot dan!

Namens het bestuur, Roelof Jan Zilver, secretaris.

 


**** EVENEMENTEN ****

26 februari 2018

Onder de tab 'EVENEMENTEN' staat de volledige jaaragenda 2018 van de club. Door te navigeren naar een evenement van uw keuze kunt u het item ook in uw eigen (Google) agenda 'kopiëren'. Vergeet je het tenminste niet laughing.